Van Magyarországon Hivatalos Rohloff Szerviz

thumb_IMG_3559_1024Az elmúlt hétfőn (2015.10.19) kint jártunk Németországban a Kassel külvárosában található Rohloff manufaktúrában. Stewart Stebik a Rohloff angol kapcsolattartója fogadott minket. Stewart angol származású, és egy igazi bringás, aki elsőre lenyűgözött sokrétű tudásával. Végigvezetett az agyváltó összeszerelésének részfolyómatain, és az összes egyes műveletet ő maga is meg tudta csinálni. A szervizelést is tőle tanultuk, valamint a garanciális és nem garanciális szervizelésben is ő a kapcsolattartónk.

A látogatás célja az volt, hogy kitanuljuk az agyváltónak a lehetséges problémáit, és ezeknek a problémáknak a lehetséges okait. A probléma okának megállapítása után eldöntjük, hogy garanciális, vagy nem garanciális a javítása. A problémák nagy részét egyből a raktáron lévő alkatrészekből (csapágyak, tömítések, szimmeringek) meg tudjuk csinálni. A nagyon durva (főleg külső hatásból eredő) amortizációk esetében meg kell várni amíg az alkatrész beérkezik hozzánk (mint például agyfedél, driver, stb…) de ez is 5-6 napon belül megoldható.

750_4647

A szervizelésen kívül átépítésekét is meg tudunk csinálni, mint például a belső bovdenvezetés cseréje EX, azaz külső típusúra. Vagy a hagyományos agyfedél cseréje tárcsafékkel kompatibilis agyfedélre.

A szervizelés mellett – ami szerencsére a Rohloff agyaknál igen ritka alkalom – az éves karbantartásban is a Rohloff tulajok rendelkezésére állunk. Nálunk kis tételben, készletről azonnal kapható minden karbantartáshoz szükséges kellék: agyváltó olaj, tisztítóolaj, láncolaj. Ezeket kis kiszerelésben is tartjuk, de ha kimérve adjuk, és egyből a szervizünkben meg is csináljuk a karbantartást, akkor még olcsóbb is tud lenni a művelet.

750_4656

Akinek bármi kérdése, problémája van a kerékagyával, keressen minket. Akinek az a problémája, hogy nincs neki, természetesen abban is rendelkezésre állunk 🙂